Rondreis online
Home > Bouw je reis > Bouwstenen > Wegdromedarissen in de Siwa oase
Alexandrië Egypte - Siwa oase

Wegdromedarissen in de Siwa oase

Alexandrië Egypte - Siwa oase

Als je net iets verder wilt gaan dan de gemiddelde reiziger, dan vertrek je met deze bouwsteen dwars door de woestijn naar de verscholen Siwa oase. Dit is één van de mooiste plekjes van Egypte. Je reist vanuit Cairo naar één van de bruisende steden van Egypte: Alexandrië. Hier dompel je je onder in cultuur en historie tussen de vele gezellige restaurants langs de boulevard. Dan laat je de skyline van de stad achter je en betreed je niemandsland. Na een dag rijden door de woestijn, stap je in de dromerige Siwa oase. Eeuwenlang heeft het lemen dorpje zichzelf beschermd door een muur om zich heen te bouwen. Rondom de Siwa oase liggen historische schatten: graftombes, tempels en ruïnes. Je kunt niet anders dan genieten van deze sprookjesachtige omgeving. 
Reisduur 6 dagen - 5 nachten, dagelijks

Aanvragen

reisvoorstel aanvragen

Reissom

€ -,- p.p. bij 2 personen
€ 553,- p.p. bij 4 personen
Overnachten comfortabel hotel in Alexandrië Egypte en in een sfeervol oase hotel in Siwa (foto's)

Inclusief

vervoer, overnachtingen met ontbijt, excursies zoals beschreven, entreegelden

Vervoer

privé per minibus en jeep met chauffeur
Exclusief overige maaltijden, fooien
Landkaart Kaart van Egypte

Dag-tot-dag programma

dag 1 van Cairo naar Alexandrië Egypte

Je vertrekt vandaag in de ochtend per minibus vanuit Cairo, op weg naar de kloosters van Wadi Natrun. Dit is het Mekka voor de Koptische Christenen in Egypte. In de vierde eeuw werden er vier kloosters gebouwd en leefden er duizenden monnikken. De kloosters zijn in de eeuwen daarna verwoest en weer opgebouwd. Vandaag de dag is het vooral een oase van rust. Het is gebruikelijk om je schoenen uit te doen voordat je de kloosters binnengaat. De deurposten zijn met opzet laag gebouwd, zodat je respectvol voorover gebogen het klooster betreedt. Je gids leidt je er rond en kan je alles vertellen over deze spirituele plek.

Je komt 's middags aan in de bruisendste stad van Egypte, Alexandrië, en wordt bij je hotel afgezet. Alexandrië wordt ook wel de stad van herinneringen genoemd, met het oude Egypte achter zich en een blik vooruit naar de Middellandse Zee. Het is een levendige stad met veel hoogbouw en drukke straten vol auto's en taxi's waar paardenkoetsen doorheen zigzaggen. De stad is in de lokale vakanties een geliefde plek voor Egyptenaren uit Cairo die de gezelligheid van de boulevard opzoeken. Alexandria leeft, dag en nacht. Je slaapt in een comfortabel hotel met een historisch tintje. Alexandria kan dan wel niet tippen aan de keuken van Cairo, maar blinkt wel uit met haar verse visgerechten en vele Griekse restaurants.   
Wadi Natrun, onderweg naar Alexandrië Egypte.
Priesters begroeten elkaar in Wadi Natrun
Bezoek het oude Egypte. Alexandrië laat je versteld staan.
Even poseren bij Pompey's Pillar

Dag 2 Alexandrië Egypte

Vandaag heb je de hele dag de tijd om de meest indrukwekkende plekken in en rondom Alexandrië op te zoeken. In downtown kun je prima zelf rondwandelen, in de rest van de stad is de tram of taxi het makkelijkste vervoersmiddel. Wat je niet mag missen zijn de Catacombes van Kom ash-Shuqqafa, het Romeinse Amphitheater bij Kom al-Dikka, de Pompey Pillar, de Serapeum ruïnes en het Qaitbey fort. Als je de stad verder gaat verkennen kun je bijna niet om de Bibliotheca Alexandrina heen. Deze opvallende bibliotheek is gebouwd onder UNESCO. Oud ontmoet nieuw; de hypermoderne architectuur biedt onderdak zes bibliotheken met miljoenen boeken. Ook is er een planatarium, drie musea, onderzoekscentra en vier kunst galerijen. Kortom, te veel om op te noemen en zeker een bezoek waard. Op maandag is dit culturele centrum gesloten, voor €7,- pp heb je toegang tot alle bibliotheken en musea.

Doe je het liever rustig aan, dan is het strand een optie. Houd er wel rekening mee dat elke centimeter in de weekenden bezet is door locals en in het hoogseizoen ook door buitenlandse toeristen. Het is dan ook vooral gezellig relaxen. Voor duikliefhebbers zijn er een aantal interessante duikplekken voor de kust. Je kunt er ruïnes en scheepswrakken spotten. Vraag je gids of de hotelreceptie gerust naar de mogelijkheden als je wilt gaan duiken.

Dag 3 van Alexandrië naar de Siwa oase

Na het ontbijt vertrek je richting het westen naar de Siwa oase. Je laat daarmee de drukte van de stad achter en rijdt de rust en ruimte in. De rit duurt in totaal ruim zes uur in een comfortabele minibus. Onderweg stop je om te lunchen (niet inbegrepen). Omdat je het grootste deel van de dag onderweg bent, is het slim om genoeg water en wat te eten mee te nemen voor onderweg. Wij waren erg blij met onze sultana's..

In de loop van de middag  kom je aan in de Siwa oase, met recht één van de mooiste oases die je in Egypte vindt. Door eeuwenlang geïsoleerd te zijn van de buitenwereld en tot op de dag van vandaag alleen bereikbaar door een urenlange rit door de woestijn, is de Siwa oase lang geheim gebleven. Je belandt in een sprookjesachtige wereld met verborgen waterbronnen tussen een dichte deken van palmen en omringd door robuuste zandduinen. Je gaat al dit moois de volgende dag meemaken, de rest van de middag en avond kun je bijkomen van de lange reis in je knusse oase-hotel. Wij vonden het fijn om ook gelijk in het hotel te eten en op de gezellig gekleurde kussens de zonsondergang af te wachten en de dag af te sluiten.

 

Alexandrië Egypte: vertrek naar de Siwa oase.
Alexandrië Egypte: boulevard.
De spectaculaire Siwa oase.

Dag 4 Siwa oase

Je begint de dag met ontbijt in je hotel. Deze dag staat geheel in het teken van de spectaculaire Siwa oase. Je gids neemt je mee naar het oude gedeelte van het dorp; old Shali town. Hier dwaal je rond in een labyrint van lemen huizen. De gecompliceerde opbouw van het stadje zorgde ooit voor bescherming voor woestijnrovers, die door de wirwar van steegjes al snel verdwaalden. De bewoners mochten uit bescherming niet buiten de muren wonen en er zijn nog steeds maar drie toegangspoorten waardoor je het dorp kunt binnengaan.  

Even indrukwekkend als Shali town zijn de rotstombes in het dichtbij gelegen Gebel al-Mawta en de Tempel van het Orakel op de heuvel van Aghurmi. Een beroemde plek, omdat Alexander de Grote hier ooit de god Amon om raad zou hebben gevraagd. Vanaf de heuvel heb je een adembenemend uitzicht over twee zoutmeren, de Siwa oase en de berg Dakhrour. Je sluit de dag af met ontspannen badderen in de warme en koude waterbronnen aan de rand van de Great Sand Sea, de eindeloze zandzee die zich voorbij de Siwa oase uitstrekt.

Dag 5 Siwa oase (eigen invulling)

Je wordt rustig wakker en geniet van je ontbijtje. Vandaag kun je helemaal naar eigen behoefte invullen. Een bijzondere ervaring is om fietsen te huren en Siwa en de omgeving verder te verkennen. Je fietst door straten met kleine lemen huisjes en langs ezels die karren trekken. Je ziet vrouwen in plaatselijke traditionele kleding: grijs-blauwe doeken geborduurd met gekleurde patronen op het hoofd. De omgeving is royaal begroeid met palmbomen en onderweg fiets je langs verschillende waterbronnen. Het is een aparte ervaring om met een gammele fiets de woestijn in te gaan, maar het is zeker genieten van de omgeving en een kopje thee onderweg. Als je dan vermoeid en stoffig terug komt in het centrum van de oase is het goed vertoeven bij een van de vele restaurantjes waar je een verkoelende lemon juice kan drinken.

In de namiddag is het de moeite waard om, al liggend op een zandheuvel, te genieten van de zonsondergang. Het warme zand kriebelt, de zon kleurt de horizon rood en oranje en de stilte is oorverdovend. Dit is genieten van de woestijn en haar schoonheid. 

Dag 6 van de Siwa oase terug naar Cairo

Vandaag eindigt deze bouwsteen en reis je terug naar Cairo. Een lange rit, maar je kunt rustig achterover leunen en van het uitzicht genieten. 

In Cairo kunnen we vervolgens een nacht voor je inplannen in ons kleinschalige stadshotel, voordat je Egypte verder ontdekt. Met de trein of per vliegtuig kun je vervolgens naar Luxor reizen voor onze bouwsteen Struinen door Koningsvalleien en Luxor tempels. Luxor is het culturele en heilige middelpunt van de oude Egyptische beschaving en mag dus eigenlijk niet ontbreken in je Egypte reis.

Je kunt ook gemakkelijk doorreizen naar Aswan voor onze bouwsteen Aswan eiland tempels & tombes. In Aswan zie je de Nijl op zijn mooist en dit is dan ook je opstapplaats voor een tocht over Nijl. 

Een kijkje in je accommodatie

Het hotel in Alexandri
Het hotel in Alexandrië
Binnentuin hotel Siwa Oase
Binnentuin hotel Siwa Oase
Kamer hotel Siwa Oase
Kamer hotel Siwa Oase

Egypte online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.